KONTAKTA OSS

Hör gärna av dig om du har några frågor!

TELEFON 08-551 786 00

Hitta Hit!

Vägbeskrivning. Norrbyvälle Gård ligger i Järna ca. 5 mil söder om Stockholm. Från E4:an sväng av mot Järna. Efter 1 kilometer sväng vänster(innan OK/Q8 mack). Åk vidare genom allén ca: 1 km.

Norrbyvälle Gärd

Läs mer om vårt sociala företag:

idun_logo

Om Norrbyvälle

I trettio år har Norrbyvälle gård vuxit till den verksamhet som den idag är. Med nya verksamheter och initiativ förändras och utvecklas vi hela tiden.

I dag har vi en gruppbostad, två enheter med servicebostäder, flera olika dagliga verksamheter för vuxna samt ett elevhem för ungdomar. Alla verksamheter har tillstånd enligt LSS-lagen.

Vårt arbetssätt utgår från den antroposofiska människosynen och vårdinriktningen är läkepedagogisk för ungdomar och socialterapeutisk för vuxna. Våra verksamheter är vackert belägna i det lugna området kring Skäve och Norrbyvälle gård i Järna, drygt 1 mil söder om Södertälje, samt i Järna samhälle. Norrbyvälle har sedan 1986 erbjudit läkepedagogisk vård till ungdomar med framför allt neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Från 1996 har de socialterapeutiska verksamheterna och boendena sakta vuxit fram.

Då närmiljön enligt oss har stor del i det personliga välbefinnandet ser vi till att vi befinner oss i en så vacker och fridfull miljö som möjligt. En stor del av tiden ägnas åt gestaltning av vår gemensamma vardag.

Under de senaste tio åren har vi stegvis kompletterat och förändrat våra verksamheter för att passa de önskemål som kommit från unga vuxna människor.

Det har lett till att vi nu har socialterapeutiska boenden, praktikmöjligheter och dagliga verksamheter för vuxna.